zaterdag 1 december 2007

Nieuws uit de zedenleerklas (1e en 2e leerjaar)

Even voorstellen:

Ik ben Marie-Anne en ik geef 2 uur zedenleer op de Vlieger aan de klassen van Cindy, Leen en Hilde. De overige uren geef ik les in de Boomgaard en de Harp. Op het gelijkvloers op het einde van de gang zitten wij op vrijdagnamiddag gezellig bij elkaar. Ik probeer zoveel mogelijk aansluitend bij de Freinetmethode te werken. Zo krijgen de kinderen elke week een wisselende taakverdeling om te leren omgaan met het opnemen van hun verantwoordelijkheden. In de loop van het jaar zullen we zeker, op democratische wijze, een projectonderwerp kiezen en dit uitwerken.
Andere lessen worden besteed aan onderwerpen die samengaan met internationale themadagen zoals bv. de kinderrechtendag, onderwerpen uit het leerplan zedenleer, uitstappen, creatieve verwerkingen van aangeboden thema 's, spelletjes, ... Bij de aanvang van het schooljaar zijn we gestart met de kennismaking van Knubbe, de zedenleermascotte. De kinderen zijn gek op Knubbe! Knubbe verduidelijkt het gegeven 'kiezen tussen godsdiensten en zedenleer'. We ronden meestal af met een liedje dat door één kind individueel gezongen wordt. Ze zijn daar vrij in en worden niet gedwongen, doch wel gemotiveerd, dat te doen. Ze mogen dan voor één keer op het bureau van de juf, ons podium ; ) gaan staan en de andere kinderen zijn het publiek.









1 opmerking:

Anoniem zei

Hoi,

Fijn om een eertste keer iets te zien over de zedenleer-klas. Onze Pjotr vertelt hier niet zoveel over, maar wij zijn toch wel benieuwd om te weten hoe het daar aan toe gaat. Kunnen jullie ook eens iets laten weten over het "programma" zedenleer?

Groetjes

De Vieger

  © Blogger templates Inspiration by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP